Walk of Wisdom:

pelgrimsroute rond Nijmegen

 

 

 

De Walk of Wisdom is een prachtige pelgrimsroute van 138 km rondom Nijmegen. Ik heb deze route opgeknipt in een aantal 3-daagse wandelretraites en één 2-daagse. Je kunt je voor ieder van deze wandelretraites afzonderlijk opgeven; dus of je de hele route gaat lopen of alleen één stuk is helemaal aan jou (ik kan het je natuurlijk wél van harte aanbevelen het hele stuk te doen ;-)).


Data:
29-31 mei: Grave - Afferden (pilot)(vol)
20-21 juni: Afferden - Nijmegen (pilot, 2-daagse, € 150,-)

28-30 augustus: Nijmegen - Plasmolen
9-11 oktober: Plasmolen - Grave
6-8 februari (2025): Grave - Afferden

Meer data volgen! Ook voor de hele route in één keer ;-).
Geïnteresseerd? Laat het me vast weten, dan houd ik je (vrijblijvend) op de hoogte.

 

Meer info over deze retraites: even doorscrollen naar beneden!
Meer info over de Walk of Wisdom: https://walkofwisdom.org/

Ter inspiratie een prachtig nummer dat Dineke de Velde Harsenhorst ons na liet, over het lopen van een pelgrimsroute en opgenomen op de route bij Nijmegen: https://www.youtube.com/watch?v=C4lK872FzRs

 

Laat je meevoeren naar een magische & heilige plek... jij zelf.
 

Tijdens een 3-daagse is er ruimte voor jou. Om af te dalen, uit je hoofd, in je lijf. Jezelf te voelen. Te ademen. Jezelf even te bevrijden van het dagelijks leven. Van alles wat er lijkt te moeten. Om simpelweg te ZIJN.

 

We delen over wat ons bezig houdt. Waar we naar verlangen, en wat we missen. Waar we ons tegen laten houden, door onszelf (ondermijnende overtuigingen, stemmetjes, schuldig voelen, ...) of door iets buiten ons. Waar we verdriet over hebben, bang voor zijn, boos over zijn of juist heel erg blij mee zijn. Of wat er verder maar speelt op dat moment in ons leven.


We lopen iedere dag een uur in stilte (of langer, als je dat zelf graag wilt). Nu en dan geef ik een oefening mee, om nog meer in het hier en nu te komen. We starten met onze intenties in een openingscirkel en zullen verder zien wat er op ons pad zal komen..


Voel je dat je erbij zou willen zijn? Aarzel dan niet en reserveer snel je plek in één van de groepen (max 4 deelneemsters)! Je bent van harte welkom. Laat weten dat je mee wilt of geïnteresseerd bent via de button hier onder, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.

 

Praktische info over de wandelretraites:


Deelname: fysiek de afstand kunnen lopen is een vereiste. Verder moet je tegen een buitje kunnen (de zon schijnt natuurlijk bíjna altijd, maar voor het geval dat ;-)) en er zal tijdens het wandelen niet altijd een toilet voorhanden zijn, dus buiten kunnen plassen is ook héél handig!
Afstand: we lopen tussen de 10 - 15 km per dag. Het eerste traject, Nijmegen - Plasmolen, heeft de langste dagen en is relatief het zwaarst (meest heuvelachtig)
Bagage: travel light! We nemen onze spullen zelf mee. Een goede dagrugzak is dus geen overbodige luxe. En het maakt niemand uit wat je aan hebt en of er een vlekje op zit, dus laat dat extra setje kleding maar thuis ;-).
Overnachtingen: we logeren op allerlei verschillende adressen (van pipowagen tot B&B tot conferentie-oord), al naar gelang wat handig op de route ligt. Je deelt je slaapvertrek met een reisgenote.
Kosten: € 375, -, (voor 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, lunch en diner; het info-pakket met oa routeboekje van de Walk of Wisdom; de begeleiding. Extra drankjes en uitgaven onderweg zijn niet inbegrepen)
Max. aantal deelneemsters: 4
Pilot: als ik een route voor het eerst loop, kun je tegen gereduceerd tarief mee. Het zou kunnen dat we een keer verkeerd lopen; dat een overnachtingsplek tegenvalt of dat de route minder mooi is dan verwacht. Ik bereid een retraite echter altijd gedegen voor; dus meestal valt het mee ;-).

 

Meer info over de verschillende trajecten


Nijmegen - Plasmolen:

Dag 1: vanaf de Stevenskerk in Nijmegen lopen we via de Waalstranden, de Ooijpolder, de Bisonbaai en de Elyzeese Velden naar Ubbergen, waar we zullen overnachten. Ongeveer 12,5 km
Dag 2: verder via Beek, prachtige bossen, heuvels en dalen, de Duivelsberg en Groesbeek naar Kranenburg in Duitsland. Overnachting Kranenburg. Ongeveer 15 km
Dag 3: door het Reichswald, via velden en heuvels naar de St. Jansberg bij Plasmolen. Ongeveer 15 km
In Plasmolen nemen we de bus terug naar Nijmegen.


De eerste nacht zijn we te gast op deze prachtige en bijzondere plek: https://www.elegast-groepsaccommodatie.nl/web/nl/home.php. We zullen daar ook een eenvoudige avondmaaltijd gebruiken en ontbijten. De tweede nacht logeren we in een leuke B&B in Kranenburg en ontbijten in de bakkerij die eronder ligt. We eten in één van de restaurants die Kranenburg rijk is. Beide dagen zullen we lunch meenemen voor onderweg.

 

Plasmolen - Grave:
Dit keer lopen we het tweede stuk van Plasmolen naar Grave. De eerste dag starten met heuvelachtig terrein; we lopen door prachtige bossen en over de Mookerheide tot aan centrum de Poort; gelegen in de bossen. We vervolgen de tweede dag onze route, opnieuw door bossen, om dan via een stuk met velden bij de Hatertse Vennen uit te komen. Vlak na dit gebied ligt onze tweede overnachtingsplek: B&B de 3 Linden. De derde en laatste dag eindigen we met een mooie dag door velden en langs de Maas, om te eindigen in het mooie eeuwenoude vestingstadje Grave.

Overnachtingen:
De eerste nacht logeren we bij centrum de Poort, ofwel in 2-persoons pipowagens, ofwel in 2-persoonskamers (afhankelijk van de periode van het jaar en op de pipowagens open zijn op dat moment). De tweede nacht slapen we bij B&B de 3 Linden, tevens boerderij-camping, een stukje vóór Alverna (Wijchen).

 

Grave - Afferden:
De eerste dag lopen we vanuit het mooie Grave door velden en het stroomgebied van de Maas naar Ravenstein. Van daar uit naar het Hernensche Bosch, waar we overnachten bij Zus & Zus. De derde dag lopen we opnieuw door velden, bos en langs water op weg naar Afferden, waar we de bus of bus/trein terug nemen naar Nijmegen.

De eerste nacht logeren we bij de stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein. De tweede nacht slapen we op minicamping Zus & Zus, in een pipowagen/gastenverblijf, in Hernen.