Over Mirjam


"Love Life. Love yourself."


Mijn grootste kwaliteit is anderen helpen hun eigen weg te vinden, hun hart te volgen en bovenal vertrouwen te geven in zichzelf en in het leven.


Je bent prachtig. Je bent krachtig. Je bent zó waardevol. Je hebt zoveel moois te bieden. Ja, óók jij!
Als je ook maar iets anders gelooft dan dat, dan is het nú tijd om jezelf te ontdoen van deze overtuigingen. Dat is mijn belangrijkste boodschap aan jou. Leef ten volle het leven dat jij wenst, want daar wordt niet alleen jij het gelukkigst van, maar ook de wereld wordt er mooier van.


Als ik mensen vraag wat hun diepste verlangen is... 
Op het moment dat ze de fluisteringen van hun ziel weer kunnen horen...
Dan zijn dat, zonder uitzondering, de meest prachtige dingen!
Als ze die allemaal zouden volgen, oh wat zouden we dan een mooie wereld hebben!
Vol liefde, schoonheid, plezier, verbinding, contact.

 

Dus ik doe niets liever dan jou
1. helpen de verbinding met lijf, hart & ziel (weer) te voelen
2. in contact te brengen met het stemmetje dat in jou fluistert: wat is er nodig, wil er gebeuren...?
3. onvoorwaardelijk supporten dat voor elkaar te krijgen dat je graag zou willen. Het lukt je namelijk.


Ook ik ken de andere kant. Mijzelf wijs maken dat ik niet goed genoeg ben. Schaamte voelen voor wie ik ben en wat ik uit wil dragen. Denken dat het toch niets wordt. Het allemaal geen zin heeft. Én ik heb iets anders mogen leren. Daadwerkelijk van mijzelf houden, in alles. Waardoor ik zoveel meer liefde ben gaan ervaren, meer plezier, meer energie, diepere verbindingen met anderen en met het leven zelf. Ik kan mijzelf beter dragen in moeilijke momenten en ervaar zoveel meer vreugde in het dagelijks leven.

En het raakt me steeds opnieuw als vrouwen zichzelf tekort doen. Dus ik ben ook benieuwd naar jou... heb jij jezelf lief? Of haal je jezelf naar beneden? Hoe kijk je naar jezelf in de spiegel? Hou je van het leven dat je leidt? Vertrouw je op jezelf? Wat houdt je bezig? Lééf je of overleef je? Wat doe je het allerliefst in je leven? Wie bén jij het allerliefst?

 

Als therapeut, trainer en coach daag ik je graag uit jezelf te bevrijden van beperkende overtuigingen; begeleid ik je liefdevol in het doorvoelen van belemmerende emoties zodat je ze kunt omarmen, begrijpen en los laten; stimuleer ik je te zijn wie je bent en te volgen wat je hart je ingeeft.


Het is mijn belofte aan jou dat ik al mijn ervaring, kunde, liefde en wijsheid zal geven om jou dichter en vrijer bij jezelf te laten zijn en jou (nog) meer van jezelf te laten houden dan je al deed. Gewoon. Omdat jij het bent.

 

 

 

Verder...


Ik ben lichaamsgericht trainer en therapeut, coach, priesteres, levensreizigster en ervaren in het begeleiden van groepen en individuen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb van 2007 - 2022 mijn eigen praktijk 'Kloppend Hart' gehad in Amersfoort en werk/woon sinds december 2022 in Chaam, onder Breda.


Ik zie je, hoor je en weet als geen ander een veilige bedding te scheppen waarin jij helemaal jezelf kunt zijn en jezelf verder kunt ontdekken en uitvinden. Ik ben enthousiast en liefdevol, support je onvoorwaardelijk en houd je graag een spiegel voor.

Wil je meer weten over mij en mijn werk als therapeut, dan kun je ook een kijkje nemen op www.kloppendhart.nl.

 

Ik ben 49 jaar, getrouwd met mijn lief Peter en heb een zoon (21), dochter (17), twee bonuszonen (39 en 36), een bonusdochter (33) en twee (bonus)kleindochters. Zoals duidelijk zal zijn wandel ik graag en ben ik graag in de natuur. Verder ben ik dol op boeken en verhalen, mooie teksten, magische momenten, yoga, dansen, reizen, meditatie en koffie drinken met vriendinnen. Ik vind het altijd weer leuk om nieuwe mensen te leren kennen en kijk er naar uit je te ontmoeten!      

 

Het leven dat je zoekt zit in jou. Alles is er al. Maar ben jij bereid, daadwerkelijk bereid, je ervoor te openen en het te ontvangen??

 

 

 

Tot slot: over sisterhood

 

Door de eeuwen heen hebben we nogal wat verwondingen opgelopen als vrouw. Waardoor we ons klein zijn gaan maken, onzeker werden, onszelf kwijt raakten. Ons door anderen lieten vertellen hoe we eruit moesten zien, ons moesten voelen, ons moesten gedragen. Waardoor we ons gingen schamen en schuldig voelen. Onze dromen niet meer konden voelen. Ons lijf gingen verafschuwen en de signalen niet meer begrepen. Ons werd verteld dat we te veel waren, of juist te weinig. Te luid of juist te stil. Niet goed genoeg. Niet mooi genoeg. Niet slim genoeg. We raakten het wilde, ongetemde, beste stuk van onszelf kwijt. Leerden af om te vertrouwen op onze intuïtie. Op onze natuurlijke verbinding met de ritmes van de natuur. Op de kracht van onze baarmoeders en de wijsheid van ons lijf. We vergaten dat vrij, krachtig en vreugdevol zijn ons geboorterecht is.

We hebben elkaar nodig om hiervan te helen. Om te leren elkaar weer onvoorwaardelijk te supporten. Elkaar niet te verraden of onderuit te halen. Nee, elkaar te zien en te horen in wat ons raakt. Geen geheimen meer mee te hoeven dragen. Verdriet te delen over verloren kinderen, gebroken harten of verlies van vitaliteit. Vreugde te delen, woede, ontroering, maar ook onze wijsheid; wat ons inspireert, wat we geleerd hebben, wat we zien dat nodig is. Kortom samen weer zien dat alles, maar dan ook alles er mag zijn. Zodat we weer een vrij mens kunnen zijn. Opdat ons gelach de lucht weer mag vullen en onze voeten weer dansen op Moeder Aarde.

In de jaren dat ik met vrouwen werk en zelf vrouwengroepen volgde, ontdekte ik dat er weinig zo helend en diepgaand is als 'sisterhood', zoals we het ook wel noemen. Een veilige bedding om in thuis te komen. Daarom is dit een basis geworden van waaruit ik werk en  gaan we op reis met alleen vrouwen. Hoezeer ik mannen ook eer, van ze hou en weet dat ook bij hen wonden liggen die geheeld mogen worden.
 

 

Foto gemaakt door Anouk Pross van
https://www.goddessphotography.nl/

(foto maakt deel uit van één van haar eigen projecten)